Živinice 2020 odgođene do daljnjeg!
image

Datum: 02.07.2020

Nakon današnjeg sastanka sa organizatorom i nakon uvida u sve trenutne mjere i mišljenja nadležnih, te nakon trenutno evidentno pogoršane epidemiološke situacije odlučili smo se zajednički donijeti odluku da se trka u Živinicama planirana za 25/26.07 odgodi do daljnjeg!
Trenutno stanje je takvo da dozvoljeni broj ljudi na stazi nije dovoljan čak ni za sam prihvat takmičara i to bez pratećeg osoblja, a publiku da ne spominjemo.. Uz sve to, nije opet izvjesno da bi se i u tom minimalnom broju učesnika i službenog osoblja mogla izdejstvovati dozvola i bukvalno bi se moralo čekati na dozvolu nekoliko dana pred trku, što uz sve ostale mjere i preduslove organizaciju čini skoro nemogućom.
Iz tog razloga odlučili smo da eliminišemo trenutni termin i čekamo period nakon drugog Osijeka kao alternativu. Ukoliko krajem Septembra situacija bude bolja, trka će biti održana u tom periodu, a ukoliko se stanje ne promijeni bit će u potpunosti otkazana!
Na žalost epidemija se sve više odražava i na nas i naše manifestacije, ali ostajemo ustrajni da onda čim uslovi dozvole pokušamo nadoknaditi ovo što smo primorani odgoditi! Uskoro ćemo najaviti i još jednu tematsku emisiju na LIVE-u po ovom pitanju.
Za sada toliko..
Budite nam zdravo i do nadamo se skorog viđenja!