SPEKTAKL ZA PAMCENJE NA KRAJU SEZONE U OSIJEKU
image

Datum: 12.09.2022

Fenomenalan vikend u Osijeku je iza nas. Rekordi, kvarovi, red light-ovi u nezgodnom trenutku, ogroman broj takmicara i publike, show od strane Mate Rimca i ekipe.. § Nevere I novi Ferrari napravili su spektakl na stazi. Zaista odlican race, sigurno jedan od boljih u zadnje u vrijeme u Osijeku.
Krenimo redom..
U subotu sun a redu bila drzavna prvenstva I Street Legal Kup. Kako u Hrvatskom tako I u Sampionatu BiH bilo je mnogo nepoznanica, a odredjeni kvarovi dodatno su zakomplikovali stvari. Toliko se zakomplkovalo bilo da su se bodovi klubova iz kategorije u kategoriju se mijenjali I neizvjesno je bilo do zadnje voznje. Na kraju dana sabirali su se rezultati.
Nista manje nije bilo zanimljivo ni u nedjleju, gdje su I u regionalnom kupu desila skoro ista stvar. Do posljednje voznje nije se znao ukupni poredak.
Pobjednici su odluceni na stazi a kompletan poredak pogledajte u nasoj rubric BODOVNI POREDAK SEZONE u segment rezultati. Cestitamo!
Pored PRO klasa i u Street Legal Kupu nije nedostajalo uzbudjenja. Takodjer kompletne rezultate na nivou sezone za street legal kup mozete vidjeti u istom segmentu.
Poslastica dana za publiku bio je okrsaj 2 najbrza hrvatska automobile, legendarni Audi Daria Konopeka I Rimac Nevere sa Matom Rimcom licno za volanom. Voznja se desila u revijalnom dijelu I kao show program. U prvoj od dvije voznje Konopek nije dovoljno napunio LC I nije prenio snagu sa starta a Rimac je to vjesto iskoristio I odnio pobjedu. Ipak, fer I sportski je pristao na jos jednu voznju
u kojoj je odvezao I svoje najbolje vrijeme 8.9 ET / 9.0 TT sto je ipak bilo nedovoljno za spremnog Konopeka koji je uspio odvesti 8.2 . U svakom slucaju mega show za sve prisutne.
Veliki rekord desio se u nedjelju takodjer a to je rekord za DIZEL automobile. U voznjama Superfinala regije, a kasnije i u voznjama klase 10 na Stree Race-u, Edin Kanlic je sa svojim Golf 4 TDI uspio odvesti ET 9 sekundi i time postao prvi takmicar ikada u nasem regionu cijelom koji je sa dizel automobilom uspio odvesti 9 sekundi. Na kraju dana 9.946 ET je bio najbolji rezultat. Cestitke ina
ovome podvigu!
OSRS 28 ostat ce svima u lijepom sjecanju, a nas ocekuje za nepune 2 sedmice i zavrsni event sezone kod nas, Balkans Finest Competition na aerodromu Zeljava, prvi puta na toj lokaciji. Vise o ovome eventu koji nije u bodovnom kalendaru u narednim danima.