SAMS FBIH OZIVLJEN, PREIMENOVAN U SAKS FBIH
image

Datum: 07.10.2022

Na vanrednoj sjednici SAMS FBIH (Sportski auto-moto savez Federacije BiH) napravljeni su vazni koraci za ozivljavanje saveza u FBIH a time I auto sporta I dalji razvoj istog.
Donijeta je odluka o izmjeni i clanova upravnog odbora i samog sastava skupstine saveza, te su sada ucesce u radu uzeli aktivni klubovi sa teritorije FbiH . Izmijenjen je i sam naziv iz SAMS FBIH u SAKS FBIH (Sportski auto i karting savez Federacije BiH) te je time i formalno zavrsen proces uklanjanja moto iz imena saveza buduci da je ingerencije za isti jos prije tri godine preuzeo Motociklisticki savez
BiH. Ovime je napravljen prvi vazan korak a dalji ce uslijediti formiranjem raznih radnih tijela koja ce raditi na unaprijedjenju stanja, a na drzavnom nivou jos predstoji formiranje novog SAKS BiH sto bi trebalo biti uradjeno u narednom periodu. Cast da bude imenovan predsjednikom SAKS FBIH u ovome sazivu pripala je voditelju nase discipline (trke ubrzanja / drag Race) Seadu Agicu, ciji je rad
prepoznat i sa nadom da ce se i ostale discipline urediti po slicnom konceptu dobio je podrsku vecine delegata te mu i mi ovom putem cestitamo.
Nadamo se da ce auto sport dozivjeti siru ekspanziju a mi u okviru istog cemo dalje raditi na unaprijedjenju nase discipline, koja je trenutno sigurno disciplina br 1 u BiH, bez imalo pretjerivanja.
Dugogodisnji rad i zalagnje svih ukljucenih (radnih tijela, organizatora, takmicara itd) doveo je nasu disciplinu na zavidan nivo s obzirom na okruzenje u kakvom djelujemo, te ovaj vid priznanja dolazi kao svojevrsna nagrada i motivacija za dalji rad.
Pa nek nam je sretno svima!