Hall Of Fame

DARIO KONOPEK


Nakon dugo vremena imamo novi upis u nasem HALL OF FAME.
Jedan od najpoznatijih takmicara iz naseg regiona osvario je zavidan rezultat i time osigurao i upis uovoj rubrici. Za razliku od dosadasnjih upisa, koji su bili bazirani na ostvarenju takmicara preko nekoliko sezona, Dario je svoj zasluzio na drugaciji nacin.. On je ostvario prvi ikada od nasih takmicara i na nasim stazama ET (vrijeme auta) od 7 sekundi!! Na Osijekckoj pisti Dario je odvezao 7,9 ET I 8,0 TT i time probio barijeru za koju se mislilo da je nedostizna! Nedugo nakon toga cak je i popravio svoj ET rezultat na 7,7 sek na stazi u Rumuniji koja ima bolje karakteristike nego nase staze i time samo potvrdio da je iz nase scene trenutno najbrzi takmicar, sto mu je i donijelo mjesto na ovoj posebnoj listi!
Dario je inace na stazi jos od 2003 godine.. Vec jako dugo se nalazi u samom vrhu po osvarenim rezultatima ali ovaj sada iz 2021 zasigurno je njegovo najvece dostignuce do sada! Nadamo se da cemo jos dugo gledati Daria kako na nasim tako i stranim stazama u lovu na sto bolje vrijeme!

EDIN KANLIC


Nas HALL OF FAME dobija jos jedan novi upis.
Drugi takmicar koji je svojim rezultatima osigurao sebi prestiznu nagradu ZLATNA KACIGA a time u upis u nas HALL OF FAME je Edin Kanlic iz Sarajeva! Edin je pobjedama i Sampionskim Titulama u DIZEL klasi u sezonama 2018, 2019 i 2021 (2020 se nije vozio Sampionat) sa tri uzastopna naslova sebi osigurao ovu laskavu titulu. Edin je i rekorder BiH za DIZEL automobile vec nekoliko godina i stalno pomjera granice na vise, pa je ova titula a I upis u nas HALL OF FAME zasigurno i zasluzen i opavdan!
Edin se takmici od 2012-e godine i od svog pojavljivanja konstantno je vozio u vrhu DIZEL kategorije, sa raznim automobilima.
Zelimo mu mnogo uspjeha i u daljoj karijeri!

SRCS Sarajevo


Prvi klub koji je usao u nas HALL OF FAME je SRCS Sarajevo!
SRCS je na nivou Sampionata BiH ali i KUPa Regije tri sezone uzastopno osvojio 1.mjesto u poretku klubova i to je vise nego dovoljan razlog da ga svrstamo u ovu vrlo probranu skupinu!
SRCS Sarajevo osnovan je 2006.g i u dugom nizu godina bili su konstantno u samom vrhu bh i regionalnih klubova kada su u pitanju trke ubrzanja na 402m.

Ipak, zavrsetkom sezone 2019 ostvaren je najveci uspjeh kluba..
> ZLATNA PLAKETA za Sampionat BiH (pobjednici sezone 2017,2018 i 2019)
> ZLATNA PLAKETA za KUP Regije (pobjednici sezone 2017, 2018 i 2019)

Zelimo im jos mnogo uspjeha na stazi!

SEAD AGIC


Prvi takmicar koji je sebi obezbijedio ulazak u ovu vrlo probranu skupinu istaknutih koju zovemopopularno HALL OF FAME je Sead Agic!

Sead se kao takmicar pojavljuje na stazama jos od 2005.g!
U svojoj bogatoj karijeri osvojio je vise od 150 pehara I priznanja, ali jedno se istice I od svih I radi toga je osigurao sebi mjesto ovdje!

Kao prvi takmicar u nasoj historiji trka ubrzanja na 402m Sead je na kraju sezone 2018 okitio najvecom titulom koju takmicar moze osvojiti u sklopu Sampionata BiH !
> ZLATNA KACIGA za Sampionat BiH (Sampion Klase RWD za sezone 2016, 2017 i 2018)

Zelimo mu nastavak ovako uspjesne karijere!