Promjena formata takmicenja u najavljenim trkama!
image

Datum: 16.06.2020

OSIJEK STREET RACE SHOW 23
OSRS 23 vozi se na predvidjeni datum, 27./28.06 ali u izmijenjenom formatu od prvobitno planiranog!
PRO HR i Street Race >> VOZI SE oba dana!
SAMPIONAT BIH, KUP REGIJE i STREET LEGAL KUP >> NE VOZI SE !!
Obrazlozenje:
Buduci da je situacija sa mogucnoscu prelaska granice u ovom trenutku takva da je za drzavljane BiH i Srbije onemogucen nesmetan prelazak granice osim u bitnim slucajevima (u koje ne spada trka) odluceno je da se u Osijeku vozi samo ono sto se po pitanju dolaska takmicara sa 100% sigurnosti moze reci da je osigurano.
Sa ove 2 trke PH za HAKS KUP ostaje neophodna minimalno jos 1 trka da bi se ispunio minimalan broj za sezonu (3), a ostaju opcije Zivinice, Mostar i OSRS 24.
ZIVINICE ostaje predvidjeni datum. Planirano odrzavanje svih takmicenja, SBiH PRO, PH, KUP REGIJE, Street Legal Kup, Street Race..
konacnu odluku o disciplinama koje ce se voziti donijet ce organizacija u roku 15 dana prije trke, u skladu sa aktuelnim vazecim mjerama i propisima (trenutno u BiH mogu svi i ako tako ostane sve se vozi..)
MOSTAR
ostaje predvidjeni datum.. ista koncepcija kao Zivinice.. isto krajnja odluka sta se vozi 15 dana prije trke u skladu sa u tom trenutku vazecim mjerama.
OSIJEK SRS 24
Isti koncept kao Zivinice i Mostar.
15 dana prije trke konacna odluka sta se moze voziti.
U slucaju da zbog vazecih mjera neka trka bude morala biti otkazana, postupit ce se u skladu sa ostalim trkama.. sve idu prema planu na predvidjene datume i ukoliko se odrzi dovoljan broj trka za sezonu (minimalno 3) to je to.. ukoliko bude potrebe a mjere i epidemioloska situacija dozvoli, postoji mogucnost organizacije i trka u 10-om mjesecu.. o tome ce biti odlucivano prilikom donosenja odluke sta se vozi na trenutno zadnjoj trci najavljenoj u Osijeku u septembru..
Mjere i pravila nas sve isto pogadjaju i nadamo se da cemo uspjeti na neki nacin
iskombinivati da se odrzi cijela sezona i drzavna prvenstva i regija.
U slucaju potrebe organizatori zadrzavaju pravo i za trke u Zivinicama i Mostaru da se voze oba dana Sampionat BiH kako bi ispunili kvotu trka, a i o tome cete biti obavijesteni 15 dana prije odrzavanja trke u odluci sta ce se voziti i bodovati na trci..
Regija i Street legal kup vozit ce se samo na onim trkama gdje bude moguc nesmetan dolazak takmicara iz svih zemalja regiona.
Ukoliko se ne ispuni kvota od 3 trke, KUP regije ce biti ponisten. kUP regije nece se voziti duplo na jednoj manifestaciji. Za KUP regije neophodno je i odrzavanje u obije drzave (BiH i HR).
Sve ostale informacije vezane za OSRS pratite na stranici ili u kalendaru!
Nadamo se da razumijete ove odluke i da razumijete da pokusavamo na nama moguce nacine pronaci rjesenja da se odrzi i boduje sto vise, ali i da se zadrzi karakter jednakopravnosti svih takmicara na svim trkama.
Pozdrav!