POTVRDJEN ARAD ZA 29/30.10.2022
image

Datum: 06.10.2022

Dobili smo i sluzbenu potvrdu za posljednju trku sezone 2022. U Rumuniji na aerodromu u Aradu 29 i 30.10.2022 bit ce uprilicen vrhunski event a prema raspolozivim informacijama iz naseg regiona (BiH, HR,SRB) ocekuje se nastup blizu 20 takmicara. Pored nas, veliki odziv najavili su i takmicari iz Bugarske koji takodjer vec tradicionalno rado posjecuju Arad. Ocekuje se i odredjen broj takmicara iz Austrije, Madjarske, Moldavije i svakako veliki broj domacih takmicara iz Rumunije.
Novina za ovaj Arad je najavljen i veci broj takmicara iz Poljske! Poljaci imaju vrlo jake automobile takodjer i jaku scenu, a nakon posljenjih desavanja i obaranja raznih rekorda u Aradu odlucili su i oni doci i isprobati jednu od najboljih no-prep staza u Evropi (netretirana staza, bez ljepila).
Beton i njegov sastav u Aradu te fina zavrsna obrada piste zaista pruza fenomenalan grip i to je i osnovni razlog zasto se i nasi takmicari sve vise i vise odlucuju posjetiti taj event.
Za kraj sezone dakle mozemo ocekivati i napade na rekorde i na stanje na nasoj Top Listi u svim kategorijama, pa nam ne preostaje nista drugo nego svim takmicarima pozeljeti srecu i da lov na rekorde bude uspjesan!