OSRS 26 ZAVRSEN. HISTORIJA ISPISANA! PALO 7 SEK NA NASIM STAZAMA!
image

Datum: 13.09.2021

Naslov u najkracem mogucem opisuje protekli vikend u Osijeku.
Legendarni Dario Konopek je uspio postaviti novi regionalni rekord sa TT 8.0 i ET 7.9 SEK! Cestitke i veliki respekt! Sta drugo napisati…
Pored ovoga za nas najznacajnijeg rezultata palo je I drugih rekorda. Izdvajamo I voznju na motoru Marka Sitara, koji je takodjer premijerno uspio odvesti i ET i TT u 8 SEK! Cestitke! Brojni drugi vozaci uspjeli su postaviti i svoje licne rekorde ali I drzavne po kategorijama, sto cete uskoro vidjeti I na nasoj TOP LISTI! Ovoga puta kao COVID event sa ulaskom samo uz potvrdu, osjetilo se da je broj publike bio manji, ali
oni koji su bili uzivo mogli su uzivati u pravom smislu te rijeci i hvala na podrsci! Kraj nedjelje obiljezilo je I slijetanje dva mala sportska aviona na pistu, cime su uzrokovali stetu na ciljnim senzorima pa se klase 11,10 I DRAG u SR takmicenju nisu mogle odvesti do kraja i poredak je slozen po voznji iz kvalifikacija ranije tog dana.
U Osijeku je obznanjeno I da se trka u Varazdinu nece voziti, sto je ujedno znacilo I kraj ove sezone 2021 gdje se uspjelo ogromnim naporima I zalaganjem uskladiti odrzavanje ukupno 5 takmicenja u Hrvatskoj I Bosni I Hercegovini te uspjesno odvoziti kako domaca prvenstva tako I regionalni kup I novi Street Legal KUP..
Novonastalom situacijom pogodjeni su najvise vozaci iz Hrvatske kojima se
smanjuje kvota vanjskih trka koje se boduju pa ce I tabele sezone izgledati donekle drugacije nego sto se u prvi mah ocekivalo.. Ipak, bodovi ce biti zbrojeni u skladu sa pravilnikom I zasluzeni Sampioni ce biti proglaseni!
U narednim danima slijedi I objava bodovnog stanja na kraju sezone.