Osijek Street Race Show 23
image

Datum: 29.06.2020

Iza nas je 23.po redu OSRS i po mnogo cemu je bio vrlo specifican..
Samo dva dana prije trke, nadlezni u Hrvatskoj donijeli su mjere zabrane ulaska u HR ili ograniceni ulazak uz obaveznu samoizolaciju u trajanju 14 dana za neke zemlje regiona, sto je prakticno znacilo i nemogucnost dolaska i nastupa takmicara iz BiH i Srbije prije svega.
Ipak, u subotu ujutru prepuna staza u Osijeku! Preko 140 takmicara najvecim dijelom iz HR jedva je docekalo pocetak ovogodisnje SR sezone ali I PRO takmicenja, ovaj put samo za HAKS KUP HR.
Rezultati i bodovni poredak za HR bit ce objavljeni narednih dana u predvidjenoj rubrici!
LIVE prijenos sa staze koji je bio jedna od novina ovoga OSRS-a radio je besprijekorno I iako je samo 1kamera snimala, uz animacije i razglas svi gledaoci (kojih je bilo jako mnogo) bili su odlicno informisani.. Mnoge baterije su se crpile do iznemoglosti tog vikenda..
U nedjelju onda sok! U pocetku manju bug na sistemu mjernih jedinica poceo se siriti opremom I doveo je do visesatne pauze na stazi.. Kompletna oprema, svi senzori, kablovi.. nema sta nije promijenjeno da se otkloni kvar, ali oprema kao da se zainatila.. Na kraju je dovela do toga da se nedjeljno takmicenje moralo otkazati.
Organizatori su vratili sve uplate, a takmicarima dozvolili free-run voznje na stazi do vecernjih sati..
Uprkos tom pehu, pozitivna atmosfera je preovladavala pistom u Osijeku i tacno se moglo vidjeti koliko su i takmicari i publika bili zeljni i utrkivanja i druzenja. Ne treba posebno napominjati da su preduzete sve mjere propisane od strane sluzbi po pitanju higijene i protoka i pozicije gledalaca.
Najbrzi na kraju ovoga OSRS bio je Danijel Kovacic koji je sa vremenom auta (ET) konacno uspio spustiti se ispod 10 sek (9,9) na cemu mu i ovom prilikom cestitamo!
Paznju je privukao i Marin Bulicic, kojeg je pak nenadani kvar sprijecio u boljem rezultatu, ali i Mislav Zivkovic koji je sa R8 i niskih 10 sek opravdao ocekivanja od 1000 KS snaznog Audi R8.
Suad Mesetovic sa novom bojom i novim mjenjacem takodjer je bio na nivou prosle sezone, ali I on je jos u fazi uvozavanja I ocekujemo i njega uskoro u 9 sek!
U klasi RWD za PH vodit ce se velika borba izmedju vise od 5 takmicara. Neki automobili su dodatno pojacani I tek treba da se pokazu, neki na nivou prosle sezone standardni..
U FWD klasi Hrvoje Ridjan nije imao pravog protivnika na stazi ovaj put, ali nekoliko novih takmicara najavljuje da bi se to moglo uskoro promijeniti..
U klasi DIZEL favoriti su podbacili a priliku iskoristio Jasmin Gredic sa standardno brzim BMW-om.
Pravi zaplet ovdje se tek ocekuje.
Raduje nas veliko interesovanje i veliki broj novih takmicara u svim klasama!
U nastavku evo i sluzbeni rezultati OSRS 23!
HAKS KUP HR 2020

Klasa P1 – PRO FWD Klasa P2 – Pro RWD Klasa P3 – Pro AWD Klasa D – Pro DIZEL
1. Hrvoje Ridjan 1. Dario Nisevic 1. Suad Mesetovic 1. Jasmin Gredic
2. Filip Sakac 2. Viktor Fijan 2. Kristijan Sabljar 2. Marko Jerkovic
3. Sinisa Njezic 3. Tomislav Popinjac 3. Danijel Kovacic 3. Domagoj Priselac
SUPER FINALE
1. Kristijan Sabljar
2. Viktor Fijan
3. Suad Mesetovic
Klasa 16 Klasa 15 Klasa 14 Klasa 13
1. Bruno Kovacevic 1. Ivan Pavic 1. Mario Galir 1. Goran Ilijev
2. Dragan Trtan 2. Ivan Ilicic 2. Marko Herman 2. Dejan Zivanovic
3. Zoran Jankovic 3. Karlo Fedebar 3. Luka Datkovic 3. Almin Gredic
Klasa 12 Klasa 11 Klasa 10 TIME WINNER
1. Bojan Zivanovic 1. Kristijan Sabljar 1. Danijel Kovacic Danijel Kovacic
2. Hrvoje Ridjan 2. Dario Nisevic 2. Mislav Zivkovic
3. Dino Dijanusic 3. Wolfgang Koch

Ovim je kako tako zapocela konacno i nasa sezona 2020.
Zbog razlicitih valova epidemije i razlicitih mjera koje se uvode i popustaju, tesko je prognozirati kako ce izgledati ostatak sezone, ali sa sigurnoscu mozemo tvrditi da ce organizatori uciniti sve sto je u njihovoj moci da se sto veci broj trka odrzi ukoliko uslovi dozvole!