ODRZAN OSIJEK STREET RACE SHOW 27
image

Datum: 30.05.2022

Uprkos losoj prognozi uspjesno je zavrsen OSRS 27! Bilo je na ivici vozljivosti u pojedinim momentima a Street Legal KUP je morao biti otkazan zbog vece kolicine kise u subotu popodne, ali sve u svemu mozemo biti zadovoljni da se uspjelo odvesti cijeli Pro program (BiH, Hrvatska I Regija), Moto race oba dana I Steet Race u nedjelju. Sreca nas je pogledala ovoga vikenda definitivno.
Sto se desavanja na stazi tice, najbolje vrijeme osvario je ocekivano Dario Konopek sa novim setup-om kojeg jos uvozava.. na kraju je bilo dovoljno za 8.0 ET I 8.3 TT ovoga puta.
Izdvajamo I novi Hrvatski DIZEL rekord kojeg je postavio Domagoj Priselac sa svojim Audi A3 1.9 TDI odvezavsi 10.7 ET I 10.8 TT u Osijeku te tako, nakon Kanlica na prosloj trci postao drugi u regionu sa dizelom u 10 sek, a prvi u Hrvatskoj! Cestitamo!
Kompletni rezultati iz Osijeka slijede uskoro, nakon sto ih dobijemo od mjerne sluzbe.
Sada u prvenstvu slijedi pauza do 30/31.07 kada nastavljamo u Zivinicama, a do tada imamo 11/12.06 BONUS RACE 1 u Srbiji na Aerodromu Ponikve I neka medjunarodna takmicenja na kojima nastupaju I nasi vozaci a izdvajamo Arad (Rumunija) 2/3.07.2022.