ODRZAN OSIJEK STREET RACE SHOW 25
image

Datum: 28.06.2021

Na poznatoj Cepinskoj Pisti po 25-i put odrzan je OSRS. Ovaj put vidjelo se po mnogo cemu das u
takmicari I zeljni utrka ali i odlucni da pomjeraju rekorde kako licne tako I generalne!
U skladu s tim vidjeli smo veliki broj odustajanja vec u subotu, ali ipak neki su uspjeli iskoristiti vrijeme na stazi I ostvariti zeljeni rezultat..
Preko 200 takmicara i u subotu i u nedjelju (auta I motori) zarilo je i palilo osjeckom stazom od ranih utarnjih sati pa sve do predvecer..
Izdvojit cemo nekoliko izvrsnih rezultata koji su postignuti u Osijeku.. Dario Konopek je uspio oboriti regionalni generalni rekord, kako po TT vremenu tako I po ET vremenu! 8.057 ET i TT 8.166 je novo mjerilo za takmicare iz naseg regiona! Cestitamo!
Pored Daria, i Suad Mesetovic je imao uspjesan vikend. Uspio je konacno uci u 9 sekundi sa svojim Audi A3. Na kraju dana i TT je sveo na 9 sek! Cestitamo!
I Anes Rascic sa Audi S3 je popravio svoj najbolji rezultat i spustio se na 9.5 ET i 9.6 TT. Cestitamo!
U klasi FWD Neno Simanic je pokazao da ce i on imati svoji rijec u ovogodisnjem Prvenstvu. Odvezao je 11.1 ET I 11.3 TT sa svojim VW Golf mk1 i time ostavrio svoj novi licni rekord. Cestitamo.
Igor Vuckovic je sa novim autom VW Golf 7 R takodjer probio barijeru 11 sek, te je odvezao 10.6 ET uz 11.0 TT i svrstao se u sami vrh street legal automobila ove sezone. Cestitamo!
Mnogi drugi takodjer su popravili svoja vremena i nagovijestili zanimljivu sezonu koja evo, uz ogranicenja ipak protice za sada po planu..
Kompletan spisak pobjednika slijedi u sljedecoj vijesti.
Cestitke AK Slavonija na jos jednom uspjesno organizovanom OSRS I hvala svim takmicarima I posjetiocima na izuzetno lijepoj atmosferi!