ODRZAN MOSTAR/2 – 2022 , PRO KLASE IZDOMINIRALE
image

Datum: 29.08.2022

Odlicna atmosfera i sjajne borbe na stazi ucinile su vikend u Mostaru spektakularnim.Zbog vremenskih neprilika imali smo nekoliko prekida i Street Race se nije kompletan odvezao vec su podijeljeni pehari po rezultatima iz kvalifikacija, ali se kompletno odrzalo Street legal takmicenje kao i sve PRO klase (BiH, HR, REGIJA) te oba dana i moto race.
PRO automobili, pogotovo ovi prepravljeni koji izazivaju najvise paznje imali su svoj vikend ovaj put u Mostaru, i s izuzetkom nekoliko klasa u Prvenstvu Hrvatske odnijeli su pobjede u skoro svim klasama u Mostaru. Posebno su se istakli iz kluba SRCS iz Sarajeva gdje su u nedjelju u regionalnom Kup-u osvojili sve 4 PRO kategorije sto je prvi puta da nekom klubu podje za rukom, da osvoji sve 4 kategorije u najjacem, regionalnom takmicenju! Cestitke!
I pored SRCS, odlicni nastupi i ostalih PRO takmicara ostavili su dojam tako da je ovaj Mostar za razliku od onoga prvoga ove godine gdje su mahom dominirali Street Legal automobili bio cista suprotnost i publika je mogla da uziva i u toj raznolikosti.
Ostvarenim rezultatima u Mostaru dodatno se zakomplikovala situacija i u prvenstvu i u mnogim kategorijama samo nekoliko bodova dijeli i takmicare ali i klubove u njihovom poretku! Pogledajte i rezultate u nasoj rubrici o bodovnom poretku sezone. Sve u svemu uvertira za pozeljeti pred veliko finale sezone u Osijeku za manje od 2 sedmice.