ODRZAN BALKANS FINEST COMPETITION NA ZELJAVI
image

Datum: 26.09.2022

Uprkos odredjenim logistickim problemima I zavrsetku radova na dijelovima staze u posljednjem trenutku, uprkos nestabilnom vremenu za vikend, uprkos svemu, BFC event na Zeljavi je prosao, I na koncu mozemo reci I uspio!
Nije sve bilo idealno. Svjesni su toga I organizatori ali veliki je ovo zalogaj bio, pogotovo za ekipu koja prakticno prvi puta radi ovakav event. Ok, pomoci je bilo sa svih strana. Zlatko Ruznic, ispred NLO 505 koji su bili organizatori eventa okupio je jos pocetkom godine ekipu I raspdijelio neke obaveze, pa su tako CDC ekipa brinuli o driftu, AKS brinuli o race-u na 402m, styleri I db drageri imali su svoje ekipe
koji su brinuli o tim dijelovima eventa itd.. ali ipak, logisticki sve to pripremiti I uvezati je bio veliki zadatak I na kraju ono sto se vidjelo da nije idealno a I ono sto je tokom vikenda pravilo razne komplikacije (poput nacina naplate, elektronskih narukvica itd) je hajde recimo skola za ubuduce.
Vozaci su zadovoljni lokacijim, mogucnosti su velike za buducnost a mi se nadamo da ce se ovaj event nastaviti I u narednim godinama.
Primjetno je bilo odsustvo velikog broja PRO vozaca. Dobar dio njih bili su tu sa nekim zamjenskim autima, ali jednostavno naporna sezona koja je zavrsila u Osijeku ostavila je traga I ocekivano manji broj takvih auta pojavio se na eventu. Zato su Street Raceri dosli na svoje a vidjeli smo I nekoliko povratniika nakon dugo vremena. Steta jeste sto se subota zbog kasnog starta nije odvezla kompletna ali u nedjelju vec sve je islo glat I po planu.
Na driftu je takodjer bilo spektakularno I publika je mogla uzivati.
Sve u svemu, solidan pocetak za Balkans Finest Competition. Nadamo se da ce se iz nekih stvari izvuci pouka za ubuduce a stanje lokacije sada je vec tako da su neophodni samo jos neki kozmeticki zahvati i daleko je bolje nego kada se krenulo sa ovom idejom, tako da za ubuduce sigurno i laksi posao ceka organizatore u pripremi pa ce tako i biti vise i vremena i mogucnosti da se i ostale sitnice srede i da event bas bude vrhunski. Nasa zelja je da u tome uspiju!