O Nama

402.ba krenuo je kao web projekat 2012.godine. Cilj nam je bio tada u moru informacija ponuditi jedno mjesto na kojem i takmicari i publika mogu pronaci sve relevantne informacije i dobiti info iz prve ruke. Isti ciljevi stoje i danas, izmedju ostalog. Kako se te 2012-te krenulo sa uvodjenjem discipline A10 (trke ubrzanja ili trke na 402m) u zvanicne tokove i u savez, prvo BiH (SAMS BIH) a kasnije i HR (HAKS), te na posljetku i SLO i SRB (AS2000 i SAKSS), 402.ba je ispred svih organizatora u BiH vodila taj proces, a paralelno i izvjestavala o svim bitnim informacijama vezano za PRO Sampionat i KUP regije.
Sa porastom popularnosti drustvenih mreza, i nas fokus se nekoliko godina sveo na drustvenu mrezu Facebook, gdje smo putem naseg profila konstantno pruzali servisne informacije i zanimljivosti sa nase scene. Web site je u nekom trenutku pao u drugi plan, a kasnije zbog gasenja servisa naseg pruzatelja usluga je i totalno ugasen.. privremeno!

Nakon nekoliko sezona  o kojima smo izvjestavali prvenstveno preko Facebook page-a 402.ba, kolicina materijala se nakupila na toliku masu da niti je bilo jednostavno pregeldno plasirati informacije, niti drzati korak sa svime sto je bilo bitno za nas sport, te se rodila ponovo ideja o ozivljavanju web-a i stvaranju jednog cjelovitog prostora namijenjenog iskljucivo takmicarima i ljubiteljima trka ubrzanja, drag race i street race trka. Pored ponovnog pokretanja web-a odlucili smo se i za novi pristup drustvenim mrezama, oformili zvanicni instagram profil i ozivjeli i nas youtube profil. U buducnosti, i same informacije i sadrzaji plasirani preko neke od nasih platformi na drustvenim mrezama bit ce selektirani u skladu sa potrebama i sadrzajem i uskladjeno sa tipom drustvene mreze. Svakako zapratite sve nase drustvene kanale!

Pored novog online prezentiranja odlucili smo se napokon i registrovati 402.ba kao organizaciju / udruzenje, te planiramo nakon registracije i niz novih projekata o kojima cete svakako biti obavijesteni. Zahvaljujuci vama, nasoj stabilnoj zajednici trkaca i ljubitelja, 402 kao disciplina i kao sport je opstao i razvija se iz godine u godinu sve vise i dize se na sve veci nivo. Mi cemo se potruditi da svojim aktivnostima dodatno unaprijedimo stanje i da siroj javnosti priblizimo i same trke i nas nacin zivota sto blize.
Treba napomenuti i da nasa partnerska organizacija 402.hr dijeli iste ideje i ciljeve i da smo kako i u proslosti tako i u buducnosti odlucni da zajednickim snagama doprinesemo dizanju cijele scene na jedan sasvim novi nivo. O svim nasim aktivnostima bit cete informisani prvenstveno preko naseg web-a jer ne zaboravite…
´´ Ako nije na 402.ba – onda nije ni relevantno!´´
Vas 402.ba tim