ARAD OPRAVDAO OCEKIVANJA
image

Datum: 4.10.2021

Kako smo i nagovijestili, Arad je bio odlicna manifestacija a staza je mnogima pomogla da ostvare svoj najbolji rezultat, uz odlicnu pripremu auta za takmicenje naravno..
Nasi takmicari su pored odlicnih vremena uspjeli i u 4 od 5 Pro kategorija uzeti pehare sto na ovakvoj trci zasigurno nije mala stvar. Cestitamo im na tome!
Dario Konopek
Novi ET rekord > 7.7 sek . Ispunio najavljeno i obecano! Svaka cast!
Memsud Hodzic
Rekord BiH za FWD auto. Nakon Igora Kovacica i njegove Corse konacno opet jedan FWD auto iz regiona u 9 sek! Veliki rezultat! 9.9 ET/10.0 TT. Cestitke.
Sead Agic
Rekord BiH za RWD auto! 10.0 ET/10.1 TT i mrvica koja je nedostajala za 9 sek.. Konacno se i Kadett pomakao i nagovijestio nakon dugo vremena i RWD auto iz regiona u 9 sek.. Cestitke!
Edin Kanlic
Rekord BiH i regiona za DIZEL auto!
Mrvica je nedostajala za 10, ali sa 11.0 ET/11.1 TT postavljeno je najbrze Dizel vrijeme ikada kako u BiH tako i u nasem regionu.. Cestitke!
Amel Selimovic
Novo licno najbolje vrijeme 9.6 ET/9.8 TT. Iako jos uvijek trazi setup za svoj auto, jedna koliko toliko bolja voznja bila je dovoljna za novi licni rekord! Cestitke!
Nasi ostali takmicari neki nisu imali srece, neki zbog kvara morali odustati..
Marin Bulicic sa RL odevzao 9.3 ET ali u toj voznji nakon cilja dolazi do kvara i nije mogao nastaviti..
Sinisa Basta sa kvarom na pola staze odvezao 9.6 ET i ponovio svoj licni najbolji rezultat ali na zalost takodjer nije mogao nastaviti dalje.. Moglo je znatno bolje..
Suad Mesetovic takodjer zbog kvara je morao prekinuti nastup.. niskih 10 sek nije bilo dovoljno da popravi svoj najbolji rezultat..
Adnan Mehmedovic je trazio svoj setup i kada je postavio drag gume na auto, imao je samo jednu sansu buduci da je vec bilo takmicenje.. na zalost se ugusio na startu i time je propala sansa za novi
licni rekord..
Esad Dosljak je trazio idealni setup za Corsu ali na zalost nije ga pogodio pa je 10.9 na kraju dana bilo
njegovo najbolje vrijeme..
Admir Avdulovic je uspio spustiti svoj 600ccm Kart na 13.0 sto je njegovo novo najbolje vrijeme..
Cestitamo!
Ivan Vulovic je takodjer imao problema sa svojim Golfom te je novi najbolji rezultat izostao..
Nastupio je i Sinisa Torlakovic u subotu kao i Vladimir Nisevic. Bez popravljanja svog najboljeg rezultata..
Za sve nas koji smo bili Arad je ispao super trka, divno druzenje, jedan opusten event na koji cemo sigurno opet rado doci..
Nadamo se da ste i vi mogli osjetiti dio atmosfere preko naseg LIVE prenosa na 402TV..

Cestitke jos jednom svima!
Pozzzz