INFO MOSTAR 2020
image

Datum: 11.08.2020

Auto-Moto Street Show Mostar 2020 u organizaciji AK Hercegovina koji je bio planiran da se odrzi 29/30.08.2020 bit ce pomjeren na 26./27.09.2020!

U nastavku nekoliko vrlo bitnih informacija!
(A) – Pomjeranje termina odluceno je zbog vise razloga:
1. Nemogucnost prisustva publike u potpunosti u skladu sa vazecim epidemioloskim mjerama
2. Nemogucnost prihvata svih takmicara u skladu sa vazecim epidemioloskim mjerama
3. Nemogucnost prihvata kompletnih ekipa uz takmicare (mehanicar, pomocnik itd)
Zbog ovoga navedenog odluceno je ipak ne rizikovati sa cekanjem mozda povoljnijih mjera u sedmici pred trku, vec je odluceno da se trka odgodi za mjesec dana I u medjuvremenu urade drugi koraci koji ce pomoci u realizaciji trke u novom terminu.
Trka se vozi 100 % u novom terminu, a u zavisnosti od epidemioloskih mjera moguca su 2 scenarija:
1. Trka ce se voziti kao i do sada sa publikom ali u omjeru kako budu nalagale epidemioloske mjere koje ce vaziti na taj datum odrzavanja.
2. Trka ce se voziti u potpunosti bez publike, ali uz osiguran pristup svim takmicarima i njihovim pratecim osobljem (max.3 po takmicaru) uz postovanje propisanih epidemioloskih mjera u tom terminu.
Konacnu odluku o konacnom format odrzavanja bit ce moguce donijeti tek u sedmici prije odrzavanja trke, ali otkazivanja trke nece biti, izuzev da u tom trenutku bude proglasena zabrana odrzavanja svih sportskih takmicenja na teritoriji grada Mostara. Odgoda od 7 dana je moguca u slucaju kise kao I uvijek.
(B) – Takmicari ce za ovu trku morati unaprijed se prijaviti i uplatiti dio kotizacije.
Samo oni koji se na ovaj nacin prijave moci ce nastupiti na trci. Prijave na samoj stazi ove godine nece biti moguce!
Prvih 100 takmicara koji izvrse prijavu i uplatu kotizacije imat ce zagarantovano mjesto, a svaki nakon tih 100 morat ce cekati mjere u sedmici trke i ukoliko budemo mogli voziti sa preko 100 takmicara I te prijave ce biti prihvacene, a ukoliko bude ogranicenje na 100 takmicara, tim takmicarima ce biti vracena uplata!
Prijave ce biti otvorene od 17.08. u 12:00 sati do 01.09. u 12:00 sati. Iznos kotizacije koju takmicar treba uplatiti iznosi 100 KM (400 Kuna/6000 Dinara/52 Eura).
Uplate ce se vrsiti na posebne racune u BiH, Hrvatskoj I Srbiji.
Racuni ce biti objavljeni 17.08. sa pocetkom prijava.
Rezervacija Startnih mjesta bez uplate nije moguca. Naknadne uplate nisu moguce.
Uplate na bilo koji drugi racun ili gotovinska davanja bilo kome nisu moguce.
Dakle u obzir ce biti uzete samo uplate koje budu uplacene na neki od ova 4 racuna, u zavisnosti iz koje zemlje se uplacuje.
Detaljno uputstvo sta navesti na uplatnici bit ce objavljeno sa objavom racuna 17.08.
(C) – Postoje i 2 modela za kotizacije i nagrade u zavisnosti kakav format trke se bude vozio:
1. Standardni model kao i do sada, uplata kotizacije I nagradni fond iz uplata.
U tom slucaju, razike u iznosu uplate bit ce izmirene dolaskom na stazu u zavisnosti sta takmicar prijavljuje I po vazecem iznosu uplata za sezonu 2020.
2. Model za trku bez publike. Ovaj model pokriva vec iznos uplate od 100 KM. Vozit ce se bez nagradnog fonda sa novcanim nagradama (pehari se dodjeljuju naravno) I uplata od 100 KM pokriva oba dana (subota I nedjelja) i sva takmicenja (i Pro domaci I regiju i SL i SR). Mogucnost parcijalne uplate samo za 1 dan ne postoji. Dakle ukoliko zelite nastupati samo u nedjelju npr. Ipak morate uplatiti 100 KM i vase mjesto u subotu ostat ce nepopunjeno u tom slucaju.
(D) – publika
Kako za takmicare tako i za publiku postoje razliciti modeli u slucaju razlicitog formata trke.
Ukoliko epidemioloske mjere dozvole, odredjen broj publike moci ce kupiti karte u predprodaji.
Obavijest o tome moze se ocekivati izmedju 05.09 i 10.09.2020.
Ukoliko mjere budu takve da se ne bude u mogucnosti prihvatiti publika, karte nece biti prodavane.
Za sve koji ne budu u mogucnosti prisustvovati bit ce obezbijedjen LIVE prijenos putem 402.ba. I o tome vise kada dodje vrijeme.
Dakle, trka ide 100 %. Odluceno je da se da jos malo dodatnog vremena kako bi se svi spremili adekvatno na ovaj novi pristup i nacin i kako bi uz malo srece dosli u zonu povoljnijih epidemioloskih mjera koje bi dozvolile barem djelimicno prisustvo publike i nesto sire prisustvo prateceg osoblja sa takmicarima.
Ostavili smo i ovaj rok do 17.08. da se svako ko zeli nastupiti moze pripremiti i organizovati se na vrijeme da moze izvrsiti uplatu kotizacije.
U narednom periodu bit ce i dalje obavijesti o stanju sa prijavama, mjerama itd..
Ono sto je najbitnije je da je odluceno da trka ide 100 % i da cemo osigurati da oni koji mogu i zele imaju gdje odvesti i ove godine uprkos svim problemima koje je korona donijela.
Za kraj i informacija vezana za Sampionat BiH i KUP REGIJE.
Ucinit cemo sve sto je u nasoj moci da se odrze 3 trke za Sampionat kako bi isti mogao biti proglasen.
U slucaju da ipak ove predvidjene 2 trke u Mostaru budu jedine 2 koje se mogu bodovati, sa savezom je usaglaseno da se obije trke boduju i da bude proglasen KUP BiH. Dakle Sampionat bi u tom slucaju bio ponisten, ali na nivou sezone bodovao bi se KUP BiH sa ove 2 trke u Mostaru, tako da cemo ipak imati neki sezonski plasman, iako za stepenicu nizi. Najbitnija razlika je u samoj tituli, ali i nemogucnosti uvrstavanja te titule u npr. racunicu za zlatnu kacigu ili plaketu kada su u pitanju klubovi.
Sto se tice KUPa REGIJE, ukoliko i na sljedecem OSRS u septembru budu takve mjere da se ne moze nesmetano uci u HR iz BiH I Srbije, KUP REGIJE i takodjer STREET LEGAL KUP bit ce u potpunosti otkazani za ovu sezonu.
17.08 ide sljedeca objava, sa racunima za uplatu i prijavnim obrascima za Auto-Moto Street Show
Mostar 2020. Do tada pozzz!